Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Centralni gradski park bogatiji za javni WC! (FOTO)

javni-wc
Preuzmite sliku

Godinama je većina sugrađana bila složna oko jednog nedostatka u našem gradu koji smo željeli promjeniti, a on je glasio: „Tuzli treba WC koji a da nije Toi-Toi\”.

\"javni-wc\"Kada je u pitanju rekonstrukcija i uređenje Centralnog gradskog parka poznate su nam bile samo osnovne informacije. Naime, projekat od ukupne vrijednosti 439.511 KM, izvođač radova „Tehnograd\” d.o.o. Tuzla, a datum završetka radova 26.07.2012 godine.

Već nekoliko godina na brojnim lokacijama u užoj gradskoj jezgri postavljene su WC kabine, popularne: „Toi-Toi\”. Za veoma kratko vrijeme njihova svrha je postala: „Mjesto iza kojeg se možete sakriti dok vršite nuždu\”. Iako su bili redovno održavani te veliki broj njih prilično uredan ipak nisu mogli zadovoljiti potrebu brojnih sugrađana, naročito turista kao i onih starijih i ozbiljnijih prolaznika i šetača.

Zbog svega navedenog prijatno smo se iznenadili kada smo u Centralnom gradskom parku ugledali sasvim novi i tek izgrađeni javni WC. Lokacija u centru grada uz izgled koji će se uklopiti uz novi ambijent Centralnog gradskog parka itekako će biti korisna a obzirom da je jedini takve vrste, po svemu sudeći i isplativa investicija.

Jedina kritika se odnosi na činjenicu da se ovo pitanje možda trebalo rješavati i mnogo prije, obzirom na dugogodišnju potrebu građana za pravim javnim gradskim WC-om. U svakom slučaju pohvalan potez uz očekivanje da korištenje istog neće biti preskupo, te mogućnost da se u njegovom radu i održavanju zaposli par osoba.

{igallery id=\”7496\” cid=\”57\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”10\”}

N.K. – Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: