Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Besplatno mjerenje šećera u krvi i krvnog pritiska

Preuzmite sliku

U petak, 1. oktobra 2021.godine, obilježava se Međunarodni dan starijih osoba.

Zbog važnosti brige o starijim osobama, aktivistice Kluba mladih Tignum Edukacijskog centra “Nahla” Tuzla dat će svoj doprinos i realizirati aktivnost besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska za starije osobe.

Na ovaj, simboličan, način članice Kluba mladih Tignum žele dati doprinos zdravom starenju, humanijem odnosu prema starim osobama i poboljšanju kvalitete njihovog života.

Ova aktivnost realizirat će se u petak, 01. oktobra 2021. godine na Trgu slobode u Tuzli u periodu od 11:00 h do 13:00 h. Aktivnost se realizira u sklopu projekta „reSTARt – podrška zdravom starenju“ kojeg je podržao Grad Tuzla.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se u cijelom svijetu kako bi se naglasio značaj osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika starije dobi.

Pozivaju se građani i građanke Tuzle da posjete Trg slobode u navedenom periodu i iskoriste priliku besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska.

Misija Edukacijskog centra „Nahla“ je osnaživanje žene obrazovanjem i kreiranjem poticajnog okruženja za lični razvoj i kompetentno učešće u društvenim procesima.

Želimo postati inicijatori pozitivnih promjena i uspostavljati saradnju između različitih društvenih grupa kako bismo zajedničkim naporima našu zemlju učinili boljim mjestom za življenje, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje