Petak, 28. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Autobusni saobraćaj odvija se uz dosta poteškoća

Preuzmite sliku

Autobusni saobraćaj odvija se uz dosta poteškoća, a glavni razlog su od snijega nedovoljno očišćene prometnice – izjavio je za Fenu otpravnik na Autobusnoj stanici “Trans-Turist“u Tuzli Dragan Matuzović.

– Svi autobusi krenu na vrijeme, bilo da idu iz Tuzle ili iz drugih gradova prema Tuzli, a svi kasne u dolasku. Tako je bilo tokom cijelog dana, kada su od 30 minuta do dva sata kasnili autobusi iz Mostara, Sarajeva, Doboja, Bijeljine, Brčkog i drugih mjesta. Zanimljivo je da je najmanje kasnio, svega petnaestak minuta, autobus iz Beograda iako ide preko hladne i zavejane Majevice – kaže Matuzović.

Nije bilo zastoja uzrokovanih kvarom autobusa, a prema njegovim riječima, svi vozači “Trans Turista“ informirali su matično preduzeće o istim razlozima kašnjenja.

– Svi su referisali da ceste nisu dobro očišćene, te je vožnja zbog obilnog snijega bila otežana i usporena – zaključio je Matuzović.

Manja kašnjenja zabilježena su na međunarodnim linijama “Trans Turista“, pa je autobus za Amsterdam kasnio pola sata, dok je u potpunosti realizovan red vožnje na relaciji Tuzla – Zagreb – Pula.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,