Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: 20 porodica iz Mihatovića dobilo ključeve za stanove u novoizgrađenom objektu u Solini

Preuzmite sliku

Nakon što je devedeset porodica iz kolektivnog centra Mihatovići smješteno u novoizgrađeni stambeni objekat u naselju Miladije u Tuzli, stvoreni su uslovi da još dvadeset porodica sa svojim članovima iz Mihatovića, useli u socijalne stanove koje su dobili na korištenje u naselju Solina. Riječ je o stanovima izgrađenim u okviru projekta CEB II „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja“.

U okviru projekta CEB II završena je još jedna stambena zgrada u tuzlanskom naselju Solina. Stanovi u ovoj zgradi namijenjeni su između ostalog korisnicima kolektivnog centra ‘Mihatovići‘.

Kako su istakli iz nadležne Gradske službe u petak su dobili upotrebnu dozvolu, te su prvi korisnici preuzeli ključeve za nove stanove.

“U petak smo dobili upotrebnu dozvolu za dio ovog naselja, dakle za tri ulaza, očekujemo danas da bude još za dva ulaza, a stanari se useljavaju sukcesivno. Jučer su već počele stizati prve porodice, dobili su ključeve, useljavaju se, a danas bi trebalo biti pušteno i grijanje”, navodi Admira Atić Tupković, pomoćnik gradonačelnika za Službu za boračko-invalidsku zaštitu, stambene poslove i integraciju raseljenih lica Grada Tuzle.

Cjelokupan prilog poglededajte u priloženom videu RTV7.

Podsjećamo, 25.12.2020. godine, kolektivnom naselju Mihatovići u Tuzli je izbio požar na tri objekata. Na svu sreću u ovom požaru nije bilo povrijeđenih osoba. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,