Subota, 6. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Turistička Tuzla: Organizovani izlet iz Slavonskog broda na Panonska jezera za 120 kuna

Iako je ljeto kalendarski odavno nastupilo, zbog vremenskih neprilika i turistička sezona na Panonskim jezerima u Tuzli istrpila je određene posljedice elementarnih nepogoda.

Sa prvim danima jula mjeseca možemo reći da u Tuzlu svakodnevno počinje stizati sve veći broj turista iz drugih gradova BiH ali i šire.

Gosti Panonskih jezera za ovu oazu u centru Tuzle imaju samo riječi hvale. Mnogi dolaze na Panonska jezera kako bi osim u kupanju i razonodi prvenstveno uživali u mirisu slane vode koji je skoro pa identičan morskom, te u blagodatima i ljekovitim svojstvima ove slane vode.

 • panonika-ljeto-sunce
 • Da će Tuzla postati turistička destinacija zanimljiva širom regiona, teško je bilo vjerovati. Danas, brojne turističke agencije u svoje sezonske ponude uvrstile su i posjetu našem gradu, odnosno jednodnevni izlet na Panonska jezera u Tuzli, jedna od tih agencija i agencija iz Slavonskog broda “Brod Tours“, koja organizuje jednodnevni izlet u grad soli, kako navode u ponudi: “Kompleks slanih jezera smješten je u središtu grada Tuzle tako da je izlet idealan i za kupače a i šetače koji žele posjetiti i prošetati gradom Tuzlom”.

  Cijena izleta po osobi: 120 kn

  Ulaznice za kompleks Slanih jezera

  Odrasli: 12 kuna cjelodnevna ulaznica

  Djeca do 7 god: 4 kune cjelodnevna ulaznica

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,