Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tužno prekinuta još jedna mladost u našem gradu…

tata-i-sin1
Preuzmite sliku

Za svega nekoliko minuta stigao nam je ogroman broj poruka mladih sugrađana.

\"tata-i-sin1\"Na veliku i iskrenu žalost svih nas, radi se o smrti našeg mladog sugrađanina, učenika Behram-begove medrese u Tuzli, N.G. rođenog 1996 god. Prema prvim navodima radi se o meningokoknoj sepsi.

Sadržaj velikog broja poruka koje smo primili je izuzetno emotivan, a spoj je tuge i razočarenja ali i ljutnje i revolta.

Drugovi su znali samo da je njihov prijatelj bolestan i da ima gripu, a nakon što je otišao prvo u Dom Zdravlja, te nakon toga na Gradinu, ispostavilo se da je zdravstveno stanje lošije a nedugo nakon toga i pogubno za njegov mladi život.

Brojni prijatelji su u šoku i nevjerici primili vijest o vječnom odlasku njihovog druga, za kojeg kažu da je bio samo prehlađen.

\”Znam da je bio prehlađen i otišao je sa roditeljima u Dom Zdravlja gdje je dobio injekciju to se desilo oko 14h (subota), pri povratku kući dobio je osip prilikom čega su roditelji reagovali, te ga odmah poslije Jacije odveli na Gradinu. Gore je dobio drugu injekciju i poslije 5 minuta je umro pred roditeljima. Toliko mi znamo, sve je ovo šok za nas, ogroman šok. Roditelji su ga trebali ispratiti na izlet na koji je trebao da ide ali sada mu spremaju poslijednji ispraćaj, ispraćaj na vječni počinak.\” Rekao je jedan od prijatelja, te dodao: \”Uvijek je bio nasmijan, lijepo vaspitan, tata mu je Hodža u Moluhama a on odličan učenik u Medresi, trenirao je karate i bio veoma uspješan na raznim takmičenjima, volio fudbal a posebno Real Madrid\”.

Odmah po saznanju dijagnoze zbog koje je izgubio život a obzirom na to da je medresa škola internatskog tipa, svi učenici Behram-begove medrese pozvani su u toku noći da se jave u Dom zdravlja kako bi primili potrebnu vakcinu.

Ispred redakcije Tuzlanski.ba, roditeljima i svim prijateljima tragično preminulog sugrađanina upućujemo iskreno saučešće, a u narednim danima potrudit ćemo se da saznamo više informacija ove tragične i iznenadne smrti.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: