Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tribina u BKC-u Tuzla: Veliko zagovaranje

Preuzmite sliku

Udruženje Oaza Tuzla u saradnji sa BKC Tuzla, večeras u 19:45; organizuje tribinu pod nazivom Veliko zagovaranje, a gost predavač je uvaženi profesor Harmin Suljić.

Trud koji ulažemo u našem životu na putu činjenja dobrih dijela trebao bi da bude maksimalan sa aspekta ljudskih  mogućnosti. Ipak, kada se približe posljednji trenuci života, većina pomisli da smo mogli i više. Ali, ono što svakom vjerniku ulijeva nadu, jeste Božija milost. Nada da će nam se Bog smilovati i oprostiti naše pogreške zbog velikog truda koje smo ulagali kako bi ih izbjegli i kako bi činili samo dobro.

Jedan od oblika Allahove  milosti prema nama jeste i to što nam je poslao Poslanika, koji nam je objasnio šta je to ispravan put , i praktično pokazao kako da živimo u skladu sa onim što Bog traži od nas. On nam je poslao Poslanika da nam objasni upustvo (Kur´an) kroz praktičan primjer.

  • Ipak, pored toga, Bog nam je dao i još jednu veliku blagodat, a to je mogućnost da se Poslanik, neka je na njega Božiji mir  i spas, zagovara i zalaže za nas na Sudnjem danu. Danu u kojem ni jedno drugo stvorenje neće misliti niokome osim o sebi i svojim grijesima, Poslanik će da brine o svom ummetu i zalagaće se kod Boga za nas i za Njegov oprost prema nama. Više o ovoj temi će nam u srijedu, 26.02.2020., govoriti uvaženi profesor Harmin Suljić. Neumorni humanista i radnik na putu promoviranja pozitivinih vrijednosti. Osoba koja je spojila teoriju i praksu u svom životu, što je zasigurno motiv svima nama da dođemo na tribinu i da se okoristimo njegovim znanjem i iskustvom.

    Kao i do sada, i ovog puta, za najsretnije posjetioce su obezbijeđene vrijedene nagrade, a glavna nagrada je mobitel. Nakon tribine u holu BKC biće upriličena zakuska za sve posjetioce tribine. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje