Utorak, 17. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tribina u BKC-u Tuzla: Stazom poslaničke oporuke

Preuzmite sliku

Udruženje Oaza Tuzla u saradnji sa BKC Tuzla, u srijedu, 18.12.2019. u 19:00; organizuje tribinu pod nazivom Stazom poslaničke oporuke, a gost predavač je  uvaženi dr. Safet Kuduzović.

Svi poslanici su poslani od strane Boga sa određenom misijom, vizijom i ciljem narodima za koje su bili odabrani. Historijski dokazi nam govore o njihovim naporima, preprekama, zadacima i uspjesima na tom putu. Generacije poslije njih, pa sve do danas nastoje da se upoznaju sa njihovim životima iz različitih pobuda i interesa, ustvrđujući da se radilo o ljudima koje su krasile osobine nedostižne za većinu ljudi.

Ipak, jedan među njima se naročito istakao. Čovjek, o kojoj savremena istraživanja kažu da je najutacnija osoba u historiji čovječanstva. Bio je to Poslanik Muhamed salallahu alejhi ve selem. Njegova briga za one koje dolaze nakon njega je bila konstantna, o čemu govori mnogo primjera iz njegovog životopisa. Zbog toga nam je tokom svog života ostavio nekoliko oporuka u želji da lakše prevaziđemo ono što nas čeka u našim životima.

Ono što nam je također ostavio u naslijeđe je znanje koje je bilo predmetom izučavanja posebnih grupa ljudi koje nazivamo učenjaci. Njihov značaj ogleda se i u tome što su oni naša direktna konekcija do poslanika Muhameda salallahu aleji ve selem i što nam dostavaljaju upravo tu vrstu njegovih oporuka koje nam služe kao smjernice u našim životima. Jedan od takvih zasigurno je i gost ove tribine, dr. Safet Kuduzović. Njegov rad obiluje primjerima prenošenja poslaničke misije na savremene generacije vjernika. Vjerujemo da je to dovoljan motiv za naše sugrađane da se odazovu na ovu tribinu i da čuju nešto iz riznica posaničkih oporuka.

Nakon tribine, posjetioce očekuju prigodne nagrade i zakuska u holu BKC-a. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje