Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tribina u BKC-u Tuzla: Ne propustimo priliku

Preuzmite sliku

Udruženje Oaza Tuzla u saradnji sa BKC Tuzla, u srijedu, 27.03.2019. u 20:15 sati organizuje tribinu “Ne propustimo priliku”, uvaženog dr. Safeta Kuduzovića.

Postojanje čovjeka na ovom svijetu ujedno znači i postojanje i ukazivanje mnogobrojnih životnih prilika. Priroda svih prilika je da su one prolazne, a veoma često nas napuste prije nego li uopšte primijetimo da su tu. Ako posmatramo živote i navike uspješnih ljudi, shvatit ćemo da je tajna njihovog uspjeha upravo u iskorištavanju mnogobrojnih prilika koje im se ukažu tokom života, kao i ispravan odnos prema njima.

S druge strane, ako se prisjetimo svih naših razloga neuspjeha, uvidjet ćemo da su nerijetko posljedica naših propuštenih životnih prilika ili nemara prema njima.

Ono što nam svima ulijeva nadu jeste činjenica da postoje prilike s kojima svaki čovjek raspolaže sve do momenta kad će se razdvojiti od svoje duše. Koje prilike nikako ne smijemo propustiti, te kako njima ostvariti sreću na ovom i budućem svijetu, govorit će nam dr. Safet Kuduzović.

Nakon tribine, tradicija vrijednih nagrada se i dalje nastavlja, kao i prigodne zakuske u holu BKC-a. (Tuzlanski.ba) 

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,