Utorak, 9. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tribina u BKC-u: Dobročinstvo – zapostavljena dimenzija savremenog društva

Preuzmite sliku

Udruženje Oaza Tuzla u saradnji sa BKC Tuzla, u srijedu, 29.06.2022. u 19:00; organizuje tribinu pod nazivom: Dobročinstvo – zapostavljena dimenzija savremenog društva, a gost predavač je  uvaženi  profesor mr. Elvedin Pezić.

Savremeni način života pruža mnoge pogodnosti, olakšava svakodnevni život, ali nas isto tako često udaljava od naših osnovnih ljudskih postulata i principa. Jedan od tih zapostavljenih, a često i zaboravljenih, postulata svakako je i dobročinstvo.

Šta ustvari znači dobročinstvo? Da li je dovoljno ne misliti ništa loše o drugima ili moramo i djelovati na putu dobra? Da li dobročinstvo znači samo finansijsko udjeljivanje, te koji su to mehanizmi da budemo dobročinitelji?

Različiti su oblici dobročinstva. Kada pročitamo ili vidimo u medijima srceparajuće priče potrebnih, osjetimo se slabim i nemoćnim da bilo šta uradimo. Međutim, često nismo svjesni da možemo puno, da imamo priliku da u našoj bližoj okolini obradujemo nekoga. Ne nužno na način finansijske pomoći, nego često i najjednostavnijom gestom, i na taj način budemo upisani u dobročinitelje.

Upravo o tim načinima i mogućnostima će biti riječi na ovoj tribini, što je svakako motiv i razlog za dolazak svima onima koji teže uzvišenim ciljevima.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,