Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Treću titulu najboljeg sportiste Grada Tuzla osvojio je Rusmir Malkočević

Preuzmite sliku

Od daleke 1960. godine u gradu soli se održava Izbor za najboljih sportista Grada Tuzla. 

Večeras je u Narodnom pozorištu Tuzla u organizaciji Sportskog saveza Grada Tuzla održana jubilarna 60. manifestacija na kojoj su najuspješniji sportisti i sportiskinje kao i sportski radnici sa područja Grada Tuzla dobili vrijedna priznanja za uspjeh i doprinos u 2019. godini.

  • Rusmir Malkočević po treći put je proglašen za najboljeg sportistu Grada Tuzla. I u 2019. godini ponos AK “Slobode Tehnograd” je nastavio nizati izuzetne uspjehe od kojih se izdvaja prvo mjesto u trci 400 metara sa preponama na Evropskom timskom prvenstvu u Skoplju (Sjeverna Makedonija), te bronzana disciplina u istoj disciplini na Balkanskom prvenstvu za seniore održanom u Bugarskoj.

  • Titulu najuspješnije seniorke u oficijelnim Olimpijskim sportovima ponijela je Stefani Krešić iz Karate kluba “DO”.  Na drugom mjestu je talentovani atletičar Hajrudin Vejzović iz AK Sloboda, a  treća najuspješnija sportiskinja po ostvarenim rezultatima bila je Belma Omerović iz Kluba borilačkih sportova “Tuzla”.

    Kuriozitet ovogodišnje manifestacije bila su i posebna priznanja za dva vrijedna jubileja, 100 godina od osnivanja RSD Sloboda i 30 godina od veličanstvenog uspjeha košarkašica Jedinstva koje su 22. marta 1989. godine postale evropske prvakinje.

    Nagradu za životno djelo dobio je Bahrudin Tanović

    Pokrovitelj manifestacije – Grad Tuzla obezbijedio je nagrade za najbolje sportiste u ukupnom iznosu od 11.000 KM. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba) 

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje