Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

„Topla proba“ Centralnog grijanja počinje 1. oktobra

grijanjeradijatori3
Preuzmite sliku

Ukoliko u periodu od 1. do 15. oktobra temperatura tri dana uzastopno poslije 21 sat bude niža od 12 stepeni celzijusa započet će i zvanično grijna sezona 2013/2014. godine

grijanjeradijatori3

Po cijeni od 1,5 KM + PDV po metru kvadratnom, „Centralno grijanje d.d. Tuzla” može se pohvaliti sa najeftinijom isporukom toplotne energije prema korisnicima. Plan je da se u narednih pet do deset godina cijeli grad sa svim prigradskim naseljima priključi na sistem daljinskog grijanja.

„Već se počelo ići van gradskih zona, prošle godine priključen je Šićki Brod, a akcenat je da se što veći broj individualnih potrošača priključi na sistem”, kazao je Nevres Arnautović, direktor „Centralnog grijanja d.d.” Tuzla.

Tokom ljetnih mjeseci uposlenici „Centralno grijanje” d.d. Tuzla izvršili su remont vrelovodnih cijevi na području Općine Tuzla, tako da je sve spremno za predstojeću grijnu sezonu.

„Mi smo pri završetku svih remontnih radova koji su planirani našim planom remonta i mislim da ova sezona po kvalitetu isporuke toplinske energije neće biti ništa manje kvalitetna od prethodnih sezona”, izjavio je Hajrudin Hodžić, pomoćnih direktora za tehnička pitanja.

Grijnoj sezoni po svemu suduće prethodit će tzv. „topla proba”.

„Već od prvog oktobra ove godine mi sistem stavljanmo u hladnu tlačnu probu”, tvrdi Hodžić.

Ukoliko u periodu od 1. do 15. oktobra temperatura tri dana uzastopno poslije 21 sat bude niža od 12 stepeni celzijusa započet će i zvanično grijna sezona 2013/2014. godine.(RTV Slon)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: