Subota, 16. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tokom vikenda Panoniku posjetilo 20.000 ljudi, 35 posto gostiju van TK

Preuzmite sliku

Posjeta od 14.500 gostiju koji su u nedjelju posjetili kompleks slanih jezera Panoniku predstavlja rekord u ovogodišnjoj dnevnoj posjeti Panonskim jezerima.

Samo tokom vikenda Panoniku je posjetilo 20 hiljada ljudi. Zadovoljni smo posjetom uzimajući činjenicu da je 35 posto gostiju došlo s područja naše zemlje van Tuzlanskog kantona, te iz susjednih zemalja, posebno istočne Slavonije i zapadne Srbije, kao i naših sugrađana koji žive u evropskim zemljama a koji su ovih dana masovno prisutni u našem gradu, izjavio je direktor JKP “Pannonica” Maid Porobić.

 • maid-porobic
 • Kako je uspješnost ljetnjeg, pa i zimskog rada, velikim procentom uvjetovana vremenskim prilikama, tako je i planiranje rada Panonskih jezera, kako kaže Porobić, uvijek nestabilno i teško ostvarivo u slučaju vremenskih poremećaja kao što je to slučaj ovog ljeta i malim posjetama u proteklih tridesetak dana rada.

  Tako je do 17. jula slana jezera posjetilo 54 hiljade gostiju u odnosu na predviđen plan od 200 hiljada gostiju.

  Međutim, u spoju s posljedicama poplava iz maja ove godine Panonika je pretrpjela značajne direktne i indirektne štete, od oko 400 hiljada KM , kada su poplavljena poplavom sva tri filterska postrojenja i dijelovi plaže prvog jezera, vrlo je moguće da Društvo prvi put od osnivanja posluje negativno.

  Eventualni gubici će se sanirati iz akumulirane dobiti prethodnih godina a štete od poplava mogućim sredstvima iz fonda za pomoć poplavljenim privrednim društvima i kreditnim sredstvima, kazao je Porobić.

  Panonika će u narednom periodu biti izvršni realizator 6. festivala umjetnosti mladih – Kaleidoskop, zatim organizator nekoliko sportsko-rekreativnih turnira u odbojci na pijesku, sedmičnih zabava elektronske muzike, susreta motorista „Bike&Roll Panonika“, te svakodnevih animacija gostiju kroz zabavne vodene programe. (Fena)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje