Utorak, 9. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tim “Čakija šampanjac” osvajač druge Tuzlanske lige kvizaša

Preuzmite sliku

Poslednje tri godine se u Tuzli razvija sve snažnija kvizaška zajednica, koja je od ove godine po prvi put dobila mogućnost i nadmetanja u znanju kroz Tuzlansku ligu kvizaša.

Podsjećamo, proljećni pobjednici lige su predstavnici tima „Erazmo“ (Kapiten Saša Hajdukov), koji se nisu takmičili na ovoj ligi.

Druga Tuzlanska liga kvizaša je tokom ljeta okupila 18 timova, koji su se tokom 5 večeri znanja nadmetali na ukupno 15 kvizova i osvajali poene za ukupan plasman na tabeli. Najbolje znanje tokom lige je pokazala ekipa kapitena Fuada Mehinovića pod nazivom “Čakija Šampanjac”.

Tokom 15 kvizova znanja sa po 33 pitanja, timovi su se takmičili u znanju o oblastima opšteg znanja, ali i temama poput Evrope, Južne Amerike, Holivudskih filmova i serija, Domaće muzike, Religije, Mitologije, II Svjetskog rata, Evrovizije, Azije i tako dalje.

 • Timovi koji su stekli pravo učešća su brojali od 2 do 5 članova_ica, te im je tokom uživo igranja kviza u kafiću Plan B bilo zabranjeno da se služe drugim telefonima ili na neki drugi način da varaju. Najnapetiji trenuci su se dešavali tokom poslednjeg, petog, kola kada su ekipi „Čakija Šampanjac“ na minimalnu bodovnu prednost prišli ostali timovi iz najboljih pet.

  Tim „Čakija šampanjac“ je iza sebe ostavio timove PMS (Kapitenka: Emina Emkić) i „Mušanovi ahbabi“ (Kapiten: Sinan Šiljegović), koji su sa 20 poena manje dijelili drugo mjesto. Četveroplasirani tim je predvodio kapiten Mirza Mujezinović, a zvali su se „Sijelo kod Tifani“, dok je na petom mjestu završila „Ekipa za očevid“, predvođena Damirom Hasanagićem.

  Prvih pet timova su osvojili vrijedne nagrade, koje su obezbjedili domaćini kviza iz „Kafe bara Plan B“, Erazmo obrazovnog centra Tuzla i mladih ljubitelja prirode u Bosni i Hercegovini okupljenih oko „The look of the nature Tuzla“.

  Naredna Tuzlanska liga kvizaša će započeti u septembru, a objave i pozive za registraciju timova možete pratiti na Instagram stranici „Pub_kviz_Tuzla“, kao i na javnoj viber zajednici Pub kviz Tuzla.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,