Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Termini potpisivanja ugovora o stipendiranju studenata i učenika iz kategorija boračke populacije

Preuzmite sliku

Učenici i studenti, koji su na osnovu objavljenje konačne Rang liste kandidata iz reda boračke populacije ostvarili pravo na stipendiranje u školskoj/akademskoj 2014/2015. godini u narednoj će sedmici za njih biti upriličeno potpisivanje ugovora.

Potpisivanje ugovora o dodjeli stependija sa STUDENTIMA će biti upriličeno u utorak (16.6.2015.godine) u Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra (BKC) u Tuzli. Potpisivanje ugovora sa studentima pripadnicima porodica ratnih vojnih invalida (RVI), porodica šehida/poginulih branilaca (PŠ/PB) i demobilisanih boraca (DB) zakazano je za 11:00 sati.

Potpisivanje ugovora o dodjeli stependija sa UČENICIMA će biti upriličeno u srijedu (17.06.2015.godine) u Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra (BKC) u Tuzli.
– Učenici pripadnici porodica ratnih vojnih invalida (RVI) i porodica šehida/poginulih branilaca (PŠ/PB) ugovore će potpisivati u 09:00 sati,
– Učenici pripadnici porodica demobilisanih boraca (DB) ugovore će potpisati u 12:00 sati.

Kako bi potpisali ugovore kandidati su obavezni:
– predočiti ličnu kartu,
– za maloljetne kandidate ugovor će potpisati roditelj/staratelj,
– studenti su obavezni donijeti dokaz o upisanom LJETNOM semestru u tekućoj školskoj godini, bez kojeg ne mogu potpisani ugovor,
– svi kandidati koji uz zahtjev nisu dostavili kopiju računa otvorenog kod poslovne banke na ime korisnika stipenije, dužni su istu priložiti prilikom potpisivanja ugovora.

”Kandidat koji u roku od 30 dana od dana objavljivanja konačne rang liste, ne potpiše ugovor, smatrat će se da je odustao od stipendije”, saopćeno je iz Vlade TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje