Srijeda, 7. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Temperatura do 39 stepeni, mogući pljuskovi, grmljavina, grad!

ljetni-pljusak
Preuzmite sliku

U BiH danas će biti sunčano vrijeme sa razvojem oblačnosti poslijepodne koja će donijeti kratkotrajne lokalne pljuskove, a postoji i mogućnost lokalnih nepogoda s gradom.

\"ljetni-pljusak\"Duvaće slab vjetar promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 31 do 37, na jugu i ponegde na sjeveru i istoku 39 stepeni Celzijusovih.

Vrijednost indeksa ultraljubičastog zračenja i danas će biti vrlo visoka, oko 10, a postoji mala do umjerena opasnost od požara, te visoka opasnost u Hercegovini.

Temperatura vazduha izmjerena u 8.00 sati: Šipovo i Bjelašnica 16, Gacko 17, Drinić, Rudo, Sokolac, Čemerno, Bugojno, Drvar i Sokolac 18, Mrkonjić Grad, Ribnik, Foča, Kupres i Goražde 19, Nevesinje, Novi Grad, Ivan Sedlo, Jajce i Livno 20, Han Pijesak i Sanski Most 21, Bileća, Srbac, Višegrad i Sarajevo 22, Mrakovica, Banjaluka, Gradiška i Zvornik 23, Derventa, Doboj, Prijedor, Srebrenica, Bihać, Gradačac, Tuzla i Zenica 24, Trebinje, Bijeljina i Mostar 25, Čapljina 26, Stolac 27, Neum 29 stepeni Celzijusovih.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: