Utorak, 25. Juni 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Teatar kabare Tuzla: Dječja predstava ‘’Aska i vuk’’ za liječenje malenog Arslana

Teatar kabare Tuzla će u okviru humanitarne akcije za dječaka Arslana ponuditi i predstavu za djecu u subotu, 17.02. 2018., ”Aska i vuk” autora Ive Andrića s početkom u 12:00 sati.

Predstava je nastala u produkciji Teatra kabare Tuzla povodom obilježavanja 125. godišnjice rođenja književnika, nobelovca Ive Andrića te je pobjednica 2. Festivala premijera. Rađena je u dramatizaciji Nijaza Alispahića, režiju potpisuje Damir Altumbabić, dok je asistent Sanela Babić.

‘’Ovo je bajka o ljubavi prema umjetnosti, bajka o ljubavi prema plesu. Ovo je bajka o borbi za život. Aska se plesom brani od opakog i strašnog vuka, plesom odgađa svoju smrt, jer umjetnost je iznad svega, pa i iznad same smrti. Umjetnost je uzvišena toliko da se i sam vuk zaigra i zapleše, i kao što kažu šumski vilenjaci: “Igrom se i ljepotom branimo i od smrti!” Zato djeco draga dodjite u teatar, volite teatar, volite umjetnost, jer se umjetnošću borimo protiv svega ružnog.’’ – kazao je reditelj predstave.

U predstavi igraju: Jasmina Ibrahimović, Marko Mirković, Marija Novaković, Damir Altumbabić, Emrah Mujkanović i Samed Alić.

Koreografija: Hasiba H. Mehmedović; Šminka: Adna Hasanić; Muzika: Asim Horozić i Dragan Divjak; Kostim: Šefika Hukić; Dizajn plakata:

Damir Pirić; Ton i svjetlo: Ademir Omerčehajić i Nermin Brković

Slijedeće humanitarne predstave koje će se odigrati u februaru i martu su:

23.02.2018. ‘’Gretica str. 89’’ autora Lutza Hubnera
02.03.2018. ‘’Krojcerova sonata’’ autora L.N. Tolstoja
08.03. 2018. ‘’Bosanska kraljica’’ autorice Marice Petrović

Sve ostale predstave, osim dječje, počinju u 19:30.

Cijena ulaznice je 7 KM, za dječju predstavu 5 KM, rezervacije možete uraditi na broj telefona 035 264 733 kao i na facebook stranici Teatra kabare Tuzla.

Prikupljeni novac će biti uplaćen na račun Arslanovog oca.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje