Subota, 8. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Talentovana Kanita Mumić u Tuzli održala prvu samostalnu izložbu

Preuzmite sliku

Talentovana Kanita Mumić od malih nogu bavi se slikanjem, a sada je konačno ostvarila jedan od svojih snova.

Naime, 16-godišnja učenica Srednje građevinsko-geodetske škole u Tuzli u Bosanskom kulturnom centru svojim sugrađanima predstavila je svoju prvu samostalnu izložbu slika.

– Na izložbi su predstavljene 42 slike, od toga su 33 na platnu rađene akrilom i uljem, a ostalih devet su crteži. Prezadovoljna sam reakcijama. Počela sam slikati veoma rano. Još kao djevojčica sam voljela crtati na papiru, a na platnu sam počela slikati prije sedam godina. U porodici sam jedina koja se bavi ovakvom vrstom umjetnosti. Inspiraciju za slikanje pronalazim svuda oko sebe, u prirodi, arhitekturi, filmovima… – kaže Kanita Mumić.

Ona ističe veliku podršku porodice, ali i profesora iz škole.

– Profesori su uvijek tu kada nešto trebam, pomagali su mi oko organizacije nekih važnih stvari vezanih za izložbu. Veoma sam im zahvalna zbog toga. S obzirom da je izložba bila veoma posjećena, nisam uspjela vidjeti puno kolega iz razreda, ali oni koje sam vidjela i s kojima sam razgovarala su veoma sretni i zadovoljni, kao i ja, naravno. S ponosom mogu reći da su mi uzori svi moji profesori, a nekog posebnog i određenog uzora nemam – ističe mlada slikarica.

Izložba 16-godišnje umjetnice Kanite Mumić ostat će otvorena do kraja januara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,