Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Svjetski dan poezije u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci „Derviš Sušić“ Tuzla (FOTO)

Preuzmite sliku

Povodom 21. marta, Svjetskog dana poezije, u prostorijama Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla, održana je priredba sa učenicima osnovnih škola iz Tuzle. Učestvovale su OŠ „Jala“, OŠ „Tušanj“ i OŠ „Brčanska Malta“.

Učenici svih razreda osnovnih škola su imali zadatak da publiku provedu kroz poeziju omiljenih lektirnih djela, u druženju koje je nazvano „Vremeplov kroz lektiru“.

  • Nastup su otvorili učenici starijih razreda Osnovne škole „Tušanj“, sa svojim nastavnicama Almedinom Ademović i Erminom Radončić, a nastup je pratila i muzička podloga.

  • Program je nastavljen sa vedrim stihovima koje su nam izrecitovali učenici IV a OŠ „Jala“, sa nastavnicom Amirom Salković. Nakon toga je slijedio niz tačaka, igrokaza i individualnih i grupnih nastupa učenika mlađih razreda Osnovne škole „Brčanska Malta“, koji su sve ovo spremili predvođeni sigurnom rukom nastavnice Zerine Dedajić.

  • Skoro dva sata je trajalo ovo prelijepo druženje kojim je obilježen Svjetski dan poezije, prvi u nizu datuma posvećenih knjizi i pisanju, koji će se ovog proljeća obilježiti u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci „Derviš Sušić“ Tuzla. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,