Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a: UKC Tuzla organizuje testiranje na HIV

Preuzmite sliku

Prvi decembar, Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a, obilježava se svake godine s ciljem podizanja svijesti o pandemiji ovog oboljenja, uzrokovanoj širenjem HIV infekcije.

Ove godine povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a, Savjetovalište za dobrovoljno, povjerljivo i besplatno savjetovanje i testiranje na HIV i virus C hepatitisa Klinike za zarazne bolesti UKC Tuzla, u saradnji s asocijacijom Margina, te uz učešće udruženja studenata “BOHEMSA” u petak, 1. decembra na Kapiji, u Tuzli, organizirat će savjetovanje i testiranje na HIV i hepatitis, uz podjelu promotivnog materijala.

Također, 1. decembra, Savjetovalište za dobrovoljno, povjerljivo i besplatno savjetovanje i testiranje na HIV i virus C hepatitisa Klinike za zarazne bolesti UKC Tuzla, organizirat će tradicionalno, cjelodnevno, dvadesetčetvoročasovno, besplatno, anonimno savjetovanje i testiranje na HIV i hepatitise, saopćeno je iz UKC Tuzla.

Prvi decembar – Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a, obilježava se svake godine s ciljem podizanja svijesti o pandemiji ovog oboljenja, uzrokovanoj širenjem HIV infekcije.

Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a obilježava se od 1988.  godine, na inicijativu Svjetske zdravstvene organizacije prvog dana u mjesecu decembru, s ciljem da se različitim aktivnostima i medijskim događajima podigne svjesnost javnosti o HIV/AIDS-u, kao i solidarnost prema oboljelima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje