Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Svečano otvoren Festival savremene umjetnosti arTz 2017

Preuzmite sliku

Sinoć je u 20:00 sati u Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli svečano otvoren četvrti po redu Festival savremene umjetnosti arTz.

Prisutnima su se obratili NJ.E. Martin Pammer, ambasador Republike Austrije u Bosni i Hercegovini, zatim NJ.E. Jurriaan Kraak, ambasador Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i direktor arTz festivala Rusmir Krdžalić.

Festival je otvoren izložbom najznačajnijih djela Vincenta Van Gogha, nakon čega su prisutni imali priliku pogledati još dvije izložbe: ”Domovina velikih kćeri. Značajne austrijanke iz okvira dva stoljeća” i ‘‘20 godina EXIT aktivizma.”

Direktor festivala arTz je ovom prilikom sve prisutne upoznao sa programom i pozvao na naredne događaje u okviru arTz festivala. Također je dodao  da je ovogodišnji festival poruka svima da budu apsolutno slobodni u svojoj glavi, slobodi do te mjere da percipiraju druge i drugačije i ‘’da prihvate razlike i sve miksane kulture koje dolaze u Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu, i da Tuzla po ko zna koji put pošalje poruke slobode, ljubavi i tolerancije”.

  • Drugog dana festivala posjetitelji će preko dana moći učestvovati u Film Master class radionicama koje će voditi Selma Alispahić, Adisa Zuberović i Andrija Dimitrijević. U večernjim satima u BKC-u će se održati predstava ‘’Portrait explosiv’’ režisera Branka Šimića. Kompletan program možete pogledati na oficijelnoj stranici arTz Festivala http://www.artz-fest.com/

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,