Četvrtak, 8. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Svečano obilježen 22. maj – Dan policije TK-a

mup-tk
Preuzmite sliku

Jučer je upriličena svečana manifestacija u povodu svečanog obilježavanja, 22. Maja, dana policije.

\"mup-tk\"U oficijelnom dijelu programa, nakon svečanog postrojenja jedinice službenika MUP TK-a ispred BKC-a Tuzla i primanja raporta, prisutnima su se prigodnim govorima obratili ministar unutrašnjih poslova TK-a Bego Gutić i premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević.

Potom je od strane ministra Gutića i v.d. policijskog komesara Fadila Šljivića, upriličena dodjela vrijednih policijskih priznanja:

– dvije zlatne policijske značke (Omer Halilčević – načelnik PU Gračanica i Hazir Muminović/PU Kalesija – Posthumno),

– srebrena policijska značka, koja je dodijeljena Suadu Halilčeviću, starijem naredniku PS Centar – PU Tuzla,

– dvije medalje za hrabrost službenicima Jedinice policije za podršku MUP TK-a Draženku Vujanoviću i Mladenu Divkoviću, kao i

– kolektivno priznanje Odjeljenju za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga / Sektor kriminalističke policije MUP TK-a.

Takođe, ministar i v.d. policijski komesar su povodom obilježavanja Dana policije – 22. maja, uručili i prigodne poklone u znak zahvalnosti za dosadašnju uspješnu saradnju i doprinos u radu i razvoju MUP TK-a, koje su dobili potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo, ministar Ministarstva sigurnosti BiH Sadik Ahmetović, ministar FMUP-a Predrag Kurteš i Premijer TK-a Sead Čaušević,

Zatim je uslijedilo uručenje Zahvalnica za dosadašnju saradnju, podršku u radu Ministarstva i realizaciji zajedničkih projekata (institucijama i pojedincima):

Ministarstvo finansija Vlade TK-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona

Ministarstvo unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona

Kantonalni štab Civilne zaštite Tuzla

EUPM Ured u Tuzli, gosp. Valentin Neculai

Nipex, Tuzla

Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika

Gračanica

JU Srednja muzička škola Tuzla

JU Disciplinski centar za maloljetnike TK-a

BKC Tuzla

SKPC Mejdan Tuzla

Hamzudin Sejdić

Nedžad Salkić

Nermin Salkić

Povodom \”22. maja – Dana policije\”, Odlukom ministra MUP TK-a o dodjeli priznanja, pohvala i nagrada, policijski komesar i ministar unutrašnjih poslova su za postignute rezultate u radu i doprinos u ostvarivanju osnovnih funkcija MUP-a Tuzlanskog kantona u proteklom periodu, novčano nagradili 30 službenika Ministarstva, pismeno je pohvaljeno 79 službenika, dok je 8 unaprijeđeno (dva iz čina policajac u čin stariji policajac, četiri iz čina narednik u čin stariji narednik, te dva iz čina mlađi inspektor u čin inspektor).

Tokom svečane manifestacije, posjetioci su imali priliku pogledati i prigodan kulturno-zabavni program, u okviru kojeg su nastupili učenici Srednje Muzičke škole Tuzla (duet Monika Tadić klavir i Jasmina Šehanović violina, duet harmonika Vedad Zulić i Mirza Hadžajlić), glumac Irfan Kasumović i učenica VIII razreda OŠ \”Vukovije\” Nermina Subašić, koja je osvojila I nagradu na Konkursu za izbor najboljeg literarnog rada u povodu Dana policije.

Veliki broj službenika policije MUP TK-a je, i ove godine, redovnim i oprativnim radom na terenu obilježilo 22. maj, koji se petnaest godina obilježava kao Dan policije TK-a, odnosno od 1997. god., kada je na prijedlog Vlade Tuzlansko-podrinjskog kantona, Skupština Tuzlansko-podrinjskog kantona donijela Zakon o unutrašnjim poslovima Tuzlansko-podrinjskog kantona.

Danas je, takođe, u posjeti MUP TK-a boravio potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo, gdje se sastao sa ministrom, v.d. policijskim komesarom i službenicima Jedinice policije za podršku MUP TK-a, kojima je tom prilikom uputio čestitke za iskazanu hrabrost i odanost pozivu policajca, tokom nedavne policijske akcije u Tuzli (kada su dva službenika policije povrijeđena), te svim službenicima uputio iskrene čestitke u povodu Dana policije i poručio da i dalje nastave služiti Ustavu, zakonu, principima djelovanja savremene policije i građanima.

Mup TK / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: