Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sutra pres konferencija u Tuzli povodom članka da su žrtve Kapije rezultat islamskih bombaša samoubica

Preuzmite sliku

Povodom monstruoznih podmetanja beogradskih Večernjh novosti, da su žrtve Kapije rezultat istovremene eksplozije islamskih bombaša samoubica “Fondacija Istina, Pravda, Pomirenje” sutra će u 10 sati održati pres konferenciju.

Naime, danas su beogradske Večernje novosti u printanom i on-line izdanju objavile članak pod naslovom “EKSKLUZIVNO: Smrt u Tuzli sejalo sedam islamskih terorista“, povod za objavljeni tekst bio je kako navode konačni izveštaj međunarodnih eksperata o eksploziji na tuzlanskoj kapiji.

  • Ovakvo monstruozno podmetanje laži beogradskih Večernjh novosti na najgnusniji način vrijeđa žrtve masakra na tuzlanskoj Kapiji, porodice žrtava, kao i sve građane Tuzle.

    Također boli i činjenica da najodgovornija osoba za smrt 71 mlade osobe i ranjavanje njih 150  Novak Đukić kojem je Sud Bosne i Hercegovine pravomoćno dokazao odgovornost za zločin nad civilima ubijenim 25. maja 1995. na tuzlanskom Korzu još uvijek izbjegava “ruku pravde” i izdržavanje 20-godišnje zatvorske kazne.

    Podsjećamo, Đukić je pred Sudom BiH proglašen krivim da je, kao komandant taktičke grupe “Ozren” Vojske Republike Srpske, 25. maja 1995. naredio artiljerijskom vodu da iz topova granatira grad Tuzlu, nakon čega je došlo do masakra na Kapiji kada je ubijena 71 osoba.

    U februaru 2014. zločinac je pušten iz zatvora nakon što je Ustavni sud BiH – zbog pogrešne primjene zakona – ukinuo presudu kojom je bio osuđen na 25 godina zatvora. Njegov advokat je nekoliko dana nakon toga obavijestio Sud BiH da je osuđeni na liječenju u Srbiji na Vojno-medicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje