Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sutra počinje ‘Ljeto u Tuzli’, planirano 30 manifestacija na devet lokacija u gradu

Preuzmite sliku

Posljednjih nekoliko godina Tuzla je doživjela pravi kulturni preporod, a gradske strukture odlučne su da sve raspoložive resurse ulože u razvoj turizma.

U skladu s tim već nekoliko godina Grad Tuzla organizuje manifestaciju „Ljeto u Tuzli“ koja u okviru svojih sadržaja nudi po nešto za sve starosne skupine.

Ova tradicionalna manifestacija zvanično počinje u četvrtak 1. jula izvođenjem monodrame ‘Bosanska kraljica‘ na ljetnoj sceni Narodnog pozorišta Tuzla.

Ljeto u Tuzli će trajati do 24. septembra, a biće održano ukupno 30 maniestacija na devet lokacija u gradu Tuzla.

Pokrovitelj ‘Ljeta u Tuzli’ je Grad Tuzla, a iz Budžeta je za ovu namjenu izdvojeno 35.000 KM.

Asja Redžić, pomoćnica gradonačelnika za Službu za kulturu,sport,mlade i socijalnu zaštitu Grada Tuzle izjavila je kako ni ove godine neće biti organizovan međunarodni festival umjetnosti mladih ‘Kaleidoskop’ zbog određenih mjera koje su i dalje na snazi, a koje nalažu ograničenje okupljanja većeg broja osoba. zbog pandemije COVID-19.

Redžić je pozvala građane da posjete brojne manifestacije koje će biti organizovane u sklopu Ljeta u Tuzli.

U okviru manifestacije Ljeto u Tuzli održat će se i Međunarodni pozorišni festival “Pozorište bez granica 2021” , te Umjetnička likovna kolonija “Vršani” “.

Također, planirana je i prezentacija filma “Sevdalinka” , veče tambura, koncert Udruženja ansambla “Iskre Tuzla, Nesiba Delibegovića I brojne druge aktivnosti.


  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,