Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Susret mačke i zmije: Zanimljiv prizor zabilježen na stepenicama prema UKC-u Tuzla

Preuzmite sliku

Mačka je poznati zmijolovac i nije rijetokst da čuvaći kuću vlasnici u dvorištima zateknu ubijenu zmiju. Već odavno postoji modifikovana izreka “Gdje mačka ima, zmije kolo ne vode”.

Mačka je po svojoj prirodi predator. Situacije u kojima se ona nalazi lutajući vani nama nekada djeluju zastrašujuće, međutim mačke se u njima odlično snalaze. Rizične situacije u kojima se mogu naći mace koje se slobodno kreću su brojne, ali one su dio svakodnevnice, a svojom snalažljivošću i spretnošću mačke iz njih uglavnom izađu nepovrijeđene.

Lutanje je dio njihovog karaktera, imaju izražen istraživački duh i vrlo su radoznale. Prema ranijim istraživanjima mačke imaju čak duplo veću šansu da prežive ujed otrovnice nego psi.

Zanimljiv susret dvije mačke i zmije zabilježen je danas u Tuzlu:

“Pored zmije koja je bila u beživotnom stanju ili u izuzetno teškom bile su dvije mačke, kada priđe neko od prolaznika one počnu da se igraju s njom”, navodi čitatelj portala Tuzlanski.ba koji je snimak zabilježio danas na “veselim stepenicama” koje vode za Univerzitetski klinički centar Tuzla. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,