Subota, 31. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sunčani četvrtak na Panonskim jezerima, temperatura vode 25,8 stepeni, osigurana distanca

Još jedan sunčan dan u nizu idelan je za osvježenje na Panonskim jezerima, odakle navode da su uslovi obezbjeđeni kako bi se poštovala propisana distanca i kako bi se mogućnost širenja koronavirusa svela na minimum. 

“Do 11:21:50 sati, u Panoniku je ušlo 1.438 posjetilaca, a izašlo 247, tako da se na kompleksu slanih jezera u ovom trenutku odmara 1.191 gost na površini kompleksa od 75.000 m2. U potpunosti su primijenjene sve preporučene preventivne mjere od strane samih gostiju i Spasilačko-redarske službe Ski Jet Panonskih jezera.” navode iz Panonike te dodaju:

“Trenutno je temperatura vode 25,8 stepeni, zraka 26 stepeni celzijusa, a salinitet vode u sva tri jezera iznosi 35 grama/litar. Slapovi su isključeni zbog pranja bazena i čišćenja kaskada.
Stres je najveći neprijatelj imunološkog sistema čovjeka koji se bori protiv virusa. Stres se liječi odmorom, boravkom na suncu i otvorenom prostoru ali u ovo vrijeme na sigurnosnom razmaku, kupanjem u slanoj vodi ali na sigurnosnom razmaku, osmijesima, razgovorima i dobrom zabavom na sigurnosnom razmaku, moramo naučiti živjeti u novim okolnostima.” zaključuju iz JKP Pannonica uz poziv svima da su doborošli na plažu usred grada. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,