Petak, 29. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sunčan dan neki su iskoristili za kupanje na Panonici (FOTO)

Sunčan dan u Tuzli danas je mnoge izmamio napolje, a temperatura zraka od 26 stepeni izmjerena danas u 14:00 sati bila je dovojna za neke i da se okupaju u Panonskom jezeru.

U organizaciji  JKP ”Pannonica” Tuzla danas je na ovom kompleksu organizovan drugi po redu Pannonica Sport Fest. Događaj na kojem su posjetiocima predstavili se brojni sportski kolektivi koju djeluju na području grada Tuzla.

U okviru ove sportske manifestacije odražna je i edukacija zainteresovanih o zdravom načinu življenja, zdravoj ishrani, vježbanju i rekreativnom bavljenju sportom.

 • Organizator je kazao kako za cilj imaju da ova manifestacija povodom 10. maja Međunarodnog danas fizičke aktivnosti postane tradicionalna.

  U okviru ovog sportskog događaja zainteresiranim građanima više od 50 izlagača predstavilo je svoje aktivnosti, a održane su i edukacije o zdravom vježbanju i zdravoj ishrani, odnosno cjelokupnom vođenju zdravog načina života.

  Na prvom jezeru koje je prije dva dana napunjeno vodom nekoliko mladića danas se usudilo se i zaplivati. Nismo ih pitali da li je voda bila hladna ali sudeći po tome da su se duže zadržali u vodi, bilo im je ugodno.

  Zvaničan početak rada kompleksa “Pannonica” i ove godine je 1. juna do tada će kapije biti otvorene za posjetioce koje žele dan provesti u ugodnoj šetnji.(Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,