Subota, 6. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sud zabranio štrajk doktorima u UKC-u u Tuzli

Postupajući po tužbi sa prijedlogom za određivanje sudske mjere osiguranja i prijedlogom za određivanje privremene mjere koju je Univerzitetski klinički centar Tuzla podnio protiv Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona i Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije Bosne i Hercegovine, radi utvrđivanja nezakonitosti i zabrane organiziranja i provođenja štrajka koji je najavljen za ponedjeljak, 4. juna ove godine, Općinski sud u Tuzli je u srijedu donio rješenje kojim je zabranio organiziranje i provođenje ovog štrajka.

Zbog spomenutog, Univerzitetski klinički centar Tuzla obavještava pacijente i cjelokupnu javnost da najavljenog štrajka neće biti i da će sve klinike raditi punim kapacitetom, bez bilo kakve obustave rada.

Podsjećamo, s obzirom na to da još uvijek nisu potpisali kolektivni ugovor s Vladom Tuzlanskog kantona, članovi Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije TK najavili su stupanje u generalni štrajk u ponedjeljak, 4. juna ove godine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje