Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Studentski parlament Univerziteta u Tuzli razmatra mogućnost protesta

Preuzmite sliku

Studentski parlament Univerziteta u Tuzli organizovao je sjednicu Predsjedništva ovog tijela razmatrajući protest, saopćenje prenosim u cjelosti:

“Poštovane kolegice i kolege studenti, Izborom nove vlasti u TK i postavljenjem jednog od profesora Univerziteta u Tuzli za ministra obrazovanja i nauke TK stekli smo dojam da će isti postupati u svom radu u interesu studenata.

Međutim, osim što se vrše izmjene i dopune Zakona o visokom obrazovanju o kojima studenti nisu upoznati (niti je student imenovan kao član komisije koja je formirana), danas nas je posebno iznenadila i razočarala izjava ministra Barakovića da kafići i restorani nastavljaju raditi a da UNTZ ide u “lockdown”. Poštovana gospodo, budite svjesni činjenice da ako iko poštuje pravila fizičke distance i ostale preporučene epidemiološke mjere – to je UNIVERZITET U TUZLI.

S tim u vezi održat će se danas hitna sjednica Predsjedništva SPUT-a sa jednom tačkom Dnevnog reda: PROTESTI!

Dosta nam je više ponižavanja i afera, da gledamo kako nam državu uništavaju svi redom od političara, dosta nam je “plave vakcinacije u stranim zemljama”, dosta nam je mrkih lica na studentskim službama, dosta nam je profesora koji jedva čekaju da ne rade, da se iživljavaju na studentima, da danas objave sutra je ispit, dosta nam je da urušavate sistem obrazovanja, da se igrate studentima kao “pijunima” dosta nam je NEMOĆI koju nam servirate iz dana u dan – a to ćemo Vam i prezentovati.

Rijetki su profesori koji su stekli poštovanje od studenata, ali i oni šute kad su ovakve stvari u pitanju. Iz zemlje odlazimo jer SVI VI nam boravak u njoj otežavate, ubijate nam nade i prije nego se jave, nepotizmom, korupcijom i surovim odlukama u interesu partija/stranka/pokreta uništavate nevinu mladost države Bosne i Hercegovine.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,