Petak, 27. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Studentska solidarnost u Tuzli: Pomoć kolegama koji imaju poteškoća sa uplatom semestra

Preuzmite sliku

Obzirom da je upis ljetnog semestra u toku, Studentsko vijeće Fakulteta elektrotehnike u Tuzli došlo je na ideju realizacije izeuzetne solidarnosti i kolegijalnog gesta.

Naime, putem zvanične Facebook stranice pozvali su sve kolege koji su u teškoj finansijskoj situaciji, nemaju ili imaju veoma mala primanja da se prijave putem email ili kontakt telefona Predsjednice Studentskog vijeća kako bi im se pomoglo u plaćanju semestra.

“Akciju za pomoć kolegicama i kolegama za uplatu semestra sprovodimo dugi niz godina i to je najmanja pomoć koju možemo udijeliti. Ideja je predložena od strane Upravnog odbora udruženja koja je bila jednoglasno podržana. Svjesni smo da na našem fakultetu postoje studentice i studenti koji nisu u mogućnosti ili imaju poteškoća sa uplatom semestra, pa ideja jeste da pomognemo istim novčanom donacijom, koju uručimo iz budžeta SFET-a, te naravno i uz pomoć dobrih ljudi i kompanija. Čitavu proceduru sprovodimo uz potpunu diskreciju, gdje samo jedna osoba (u ovom slučaju ja) poznaje identitet osobe kojoj se donacija uruči.” za Tuzlanski.ba ističe Lejla Šarić, predsjednica Studentskog vijeća Fakulteta elektrotehnike u Tuzli.

  • Studenti svojim primjerom šalju univerzalnu poruku empatije prema drugima i solidarnosti koja bi trebala biti ustaljen obrazac ponašanja u svakom društvenom odnosu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje