Petak, 1. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Studentice i srednjoškolke kreirale svoju zelenu oazu na krovu University Hotela Dorrah

Preuzmite sliku

Neformalna grupa United koja djeluje unutar University Hotel Dorrah zajedno sa djevojkama iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja svečano je otvorila svoju oazu mira, ljubavi i prjateljstva.

Projekt je podržan od strane Fondacije tuzlanske zajednice u okviru Fonda za mlade. Podrška se realizuje kroz projekt “Naša zajednica je naša odgovornost”, kojeg Fondacija uz podršku USAID-a provodi u okviru programa Snaga lokalnog.

  • Studentice i srednjoškolke su prostor ispunili raznim crtežima, posebno se ističe i japanska trešnja, a tu su i drugi motivi prirode. Također tu su i razne kombinacije žute i zelene boje, a neizostavni detalj je cvijeće.  Lounge je izrađen od europaleta kojeg su djevojke kreirale kroz edukativne i zabavne radionice. Pored europaleta, kutak lounga obogaćen je dekorativnim materijalima.

    “Kroz naš zajednički rad osnažili smo timski i poduzetnički duh mladih djevojaka. Ostvarili smo direktan uticaj na socijalizaciju, jačanje zajednice, stvaranje novih prijateljstava i podrške.“, kazala je članica neformalne grupe United i jedna od realizatorica projekta Alema Bahtić.

    Ovo je tek prva stepenica, a u nastavku ove saradnje planirane su razne edukacije i zabavni sadržaj koji će se upravo moći realizovati na krovu University Hotel Dorrah. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje