Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Stavite osmijeh na dječja lica: Budite i Vi nečiji Djeda Mraz

Preuzmite sliku

Udruženje ‘Zemlja djece’ i ove godine realizuje akciju prikupljanja poklona za djecu kojoj roditelji ne mogu priuštiti novogodišnje paketiće te pozivaju zainteresovane građane da svojim doprinosom podrže akciju ˝Traži se Djeda Mraz˝.

Dragi prijatelji djece, stigao nam je mjesec pun euforije, neki ga nazivaju i mjesecom darivanja. Kao i prošle godine najmlađi željno očekuju dolazak Djeda Mraza sa vrećom punom poklona ispunjenih željama najmlađih.

I sva naša djeca su uzbuđena, kao male pčelice kite jelku, ukrašavaju prostor i pišu pisma Djeda Mrazu. Pišu i nadaju se da će ponovo doći. Prošle godine mnogo Vas je stavilo osmijeh na dječja lica odabravši njihova pisma i učinivši da želje ne ostanu dio mašte nego dio sretnih momenata utkanih u divna sjećanja.

Zato smo odlučili da i ove godine, sada već tradicionalno, tražimo za svako dijete Djeda Mraza koji će staviti osmijeh na njihova lica te učiniti njihov život sretnijim. Svojim humanim gestom, istaknuti svijetle strane našeg društva i ljudske dobrote koja još uvijek postoji i stvarna je…

Požurite! Kontaktirajte nas putem e-maila: tdjedamraz@gmail.com i preuzmite svoje pismo.

Budite i Vi nečiji Djeda Mraz, navode iz Udruženja ‘Zemlja djece u BiH’.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,