Subota, 22. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Stanari u Tuzli ukrasili ulaz svoje zgrade: Čizmice punimo bombonama za svu djecu, ovo će postati tradicija

Preuzmite sliku

Malim idejama, sa malo uloženog truda, može se učiniti mnogo za sreću drugih, dokaz tome je i nesvakidašnji gest stanara jednog ulaza u Rudarskoj ulici u Tuzli.

U Rudarskoj 29 običaj ukrašavanje ulaza već prerasta u tradiciju. Naime, predsjednik etažnih vlasnika pored osnovnih zaduženja i obaveza, pun je i ideja za kvalitetniji, bolji i ljepši život svojih komšija.

Kako navode stanari zgrade, ideja se rodila prije par godina, kada je predsjednik etažnih vlasnika najprije sa svojom dječicom počeo da ukrašava ulaz zgrade.

“Takav gest nas je oduševio, pa smo vremenom mnogi od nas davali svoj doprinos da nam ovi pretpraznični dani budu bar malo veseliji i svjetliji od sumorne stvarnosti. Danas imamo okićenu jelku, girlande, mnoštvo lampica i naravno nezaobilazne čizmice koje punimo bombonama za svu dječicu koja se nađu u našoj zgradi. Za naše starije komšije imamo klupu na odmorištu gdje će odmarajući uživati u ovoj atmosferi, a vrijedne komšinice penzionerke se brinu o cvijeću. Ovo je početak , jer decembar je tek nastupio…” navodi stanar zgrade koja odiše prazničnom atmosferom.

U prilogu pogledajte djelić ukrašenog ulaza koji zaslužuje svaku pohvalu za ideju, kreativnost i realizaciju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,