Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Stanari Pozorišne ulice: Može li Tuzla sa ovakvim prizorima postati turistički grad? (FOTO)

jala-tuzla-april71
Preuzmite sliku

Kako izgleda jutro poslije subotne večeri u Ulici “Pozorišna”, tačnije 30-tak metara od centra Tuzle

jala-tuzla-april71

Vršenje male nužde je postala svakodnevnica u ulici “Pozorišna” na neurednom parkingu i ispod prozora stanara. Ovaj problem se godinama ne rješava, stoga stanari se opravdano pitaju, šta je slijedeće ispod njihovih prozora? Može li Tuzla sa ovakvim prizorima postati turistički grad?

Ovaj problem stanara traje godinama, rješenja još uvijek nema. Gradske institucije, inspekcija ne poduzimaju još uvijek nikakve poteze. Zabrinuti stanari nam svakodnevno šalju ovakve fotografije u nadi da ćemo napraviti mali korak u rješavanju ovog problema.

zgrade-iza-jale

Prošle godine sam upozoravala mlade da to ne čine upravo ispred naših prozora, jer zaista užasno smrdi i da nam se djeca igraju upravo tamo gdje oni uriniraju. Obično su odgovarali najgorim mogućim psovkama a jedna grupa mladića mi je i kamenom, razbila prozor, kamenom koji je završio nekoliko centimetara od moje djece koja su sjedila u sobi, od tada više ne smijem ni proviriti vani… za Tuzlanski.ba rekla je stanarka koja živi u Pozorišnoj ulici.

Jala je godinama najmasovnije noćno okupljanja mladih ne samo u našem gradu, nego i mnogo šire. Mjesto gdje mladi mogu sa malo novca, lijepo provesti vikend u društvu svojih prijatelja. Međutim, činjenica je da se stanari spomenute ulice nalaze u ogromnom problemu tokom ljetnog perioda. Do kada će biti tako, vidjet ćemo….

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: