Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Snježne padavine i u Tuzli, zimska služba JKP “Komunalac” na terenu

Preuzmite sliku

U narednih nekoliko dana Bosnu i Hercegovinu će zahvatiti hladno vrijeme sa padavinama, a temperature zraka će znatno pasti čak i do minus devet stepeni Celzija.

Nakon što je u većem dijelu Bosne i Hercegovine pao snijeg, večeras su zabilježene obilnije padavine i u Tuzli. Zvanično je 15. novembra počela zimska sezona održavanja puteva, a kako je ranije istaknuto JKP Komunalac Tuzla, zimsku sezonu dočekuje spremno.

Prilikom snježnih padavina prvo se čiste prioriteti a to su sjeverna, južna saobraćajnica, prilazi bolnicama i školama, te transferzale, drugi visinske zone, a treći velika gradska naselja.

 • Od građana se očekuju da čiste snijeg ispred stambenih i poslovnih objekata što je nijhova zakonska obaveza.

  Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ), u ponedjeljak, 11. januara će biti oblačno, u Bosni sa slabim snijegom, a u Hercegovini povremeno i ponegdje sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 1 do 6, a dnevna od -4 do 1, na jugu od 4 do 8 stepeni Celzija.

  I naredni dan, u utorak će biti oblačno sa slabim snijegom u Bosni i poslijepodnevnim razvedravanjem u Hercegovini. Jutarnja temperatura od -9 do -3, na jugu od 0 do 4, a dnevna od -3 do 3, na jugu od 4 do 9 stepeni.

 • U srijedu, 13. januara očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme, gdje je u Bosni tokom dana moguće provejavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura kretat će se od -7 do -2, na jugu od 0 do 4, a dnevna od 0 do 4, na jugu od 5 do 9 stepeni.

  U četvrtak će biti također oblačno uz slabiji snijeg i susnježicu u Bosni. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od -7 do -2, na planinama do -14, na jugu od -2 do 2, a dnevna od -2 do 2, na jugu od 3 do 8 stepeni Celzija.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,