Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Snimci iz zraka: U toku je asfaltiranje kružnog toka na raskrsnici Husino

Preuzmite sliku

Zbog radova na asfaltiranju dva dana je potpuno obustavljen saobraćaj na ovom dijelu magistralnog puta. 

Za vrijeme obustave alternativni pravac je preko Međaša ili preko Donjih Dubrava i Par sela.

Podsjetimo, radovi na raskrsnici Husino traju već oko četiri mjeseca nakon čega će se kvalitet i sigurnost saobraćaja na ovoj dionici poboljšati.

  • Nakon okončanja radova saobraćaj na ovoj dionici biće dosta sigurniji kako za vozače tako i za pješake, a skratit će se i vrijeme putovanja.

    Naime, radi se o raskrsnici tri gradske ulice i magistralne ceste, koja je prema ranijim studijama označena kao neadekvatna i smatrala se crnom tačkom prema velikom broju nesreća na ovoj lokaciji.

  • Iz JP Ceste FBiH kažu da vrijednost radova iznosi oko 900 hiljada KM plus PDV, a u pitanju su kreditna sredstva Svjetske banke i Evropska investicijske banke za modernizaciju cesta u FBiH.

    Prema projektu, nova raskrsnica predstavlja modifikovanu jednotračnu kružnu raskrsnicu sastavljenu od dva kružna dijela vanjskog precnika 33 metra sa kolovoznom trakom širine šest metara i provoznim dijelom širine 1,50 metar koji su međusobno povezani kontinualnom saobraćajnicom širine 6 metara. (Foto: Aeroklub “FENIX” Živinice)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,