Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Snimci iz zraka: Ovako izgleda uništeni dio Gradske pijace u Tuzli (VIDEO)

Preuzmite sliku

Požar koji je danas oko 11.20 sati zahvatio Gradsku pijacu u Tuzli, izazvao je paniku među građanima. Gusti dim prekrio je centar grada, a ubrzo je na mjesto događaja pristigao veliki broj sanitetskih, vatrogasnih i policijskih vozila.

Izgorio je dio pijace gdje se prodaju tekstil i obuća, a širenje vatre na susjedne stambene i druge objekte, spriječili su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla.

Materijalna šteta je velika, a veliki broj prodavača je ostao bez robe za prodaju, a time i bez sredstava za egzistenciju.

Ovo je drugi veliki požar na tuzlanskim pijacama posljednjih godina.

Podsjetimo, u maju 2017. godine u cijelosti je izgorjela tzv. Hametova pijaca, odnosno, “buvljak“ u naselju Sjenjak, u istočnom dijelu Tuzle.

Nakon što je požar ugašen ekipa portala Tuzlanski.ba snimila je dronom iz zraka Gradsku tržnicu, a kakve smo prizore zabilježili pogledajte u video prilogu.

Podsjećamo, da je nakon požara koji je danas zadesio Gradsku pijacu u Tuzli održana i vanredna sjednica Kolegija gradonačelnika Tuzle na kojoj je donešeno nekoliko zaključaka među kojima su i oni na koji način urgentno djelovati kako bi se što prije pijaca osposobila za rad, ali i pomoglo trgovcima koji su pretrpjeli ogromne štete.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je kazao kako će se sva javna preduzeća u gradu staviti na raspolaganje svim svojim resursima i kapacitetima da se što prije stanje normalizuje.

“Grad Tuzla će obezbijediti interventna sredstva neophodna za tekuće poslovanje i otklanjanje štetnih posljedica. Kada su u pitanju korisnici usluga “Tržnice i pijace” d.o.o. Tuzla, istima će ili na slobodnim prostorima na Velikoj pijaci ili na prostoru Tržnice “Istok” (tzv. Mala pijaca) biti omogućeno besplatno korištenje štandova u periodu od 4 (četiri) mjeseca” – kazao je Imamović.

Osim navedenog, korisnicima usluga “Tržnice i pijace” d.o.o. Tuzla, bit će obezbijeđena interventna novčana pomoć i to u iznosu 1.000 KM po korisniku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,