Srijeda, 19. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Snijeg zabijelio Tuzlu: Večernja šetnja gradom (FOTO)

Preuzmite sliku

U prilogu pogledajte galeriju fotografija kao i najavu meteorologa za dane vikenda. Svoje fotografije zimske idile možete slati na naš Viber broj 062 222-477.

Obilnijim padavinama najviše će se obradovati najmlađi sugrađani koji su priželjkivali snijeg, dok zimske komunalne službe očekuje mnogo posla u narednom periodu.

Nadležne gradske službe proteklih dana su na nekoliko lokacija u Tuzli postavljale pahuljice, zvijezde i razne druge ukrase, a sve kako bi grad bio u što ljepšem ozračju za predstojeće praznike.

Nakon brojnih ukrasa danas je na Sonom trgu, tačnije na fontani postavljena novogodišnja jelka koja se savršeno uklopila u ambijent koji nude posebno ukrašeni i okolni ugostiteljski objekti.

Snijeg koji od sinoć pada u većem dijelu zemlje, uzrokovao je teškoće u saobraćaju širom zemlje. Iako ovakvi vremenski uvjeti nisu neobični za decembar, čini se da je snijeg iznenadio vozače.

Ono što je građanima najvažnije, nije iznenadio zimske službe. Od sinoć, brojne ekipe na terenu, rade na uklanjanju snijega sa saobraćajnica i trotoara.

Posao im otežava snijeg koji i dalje pada, a meteorolozi kažu, padaće i tokom vikenda. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,