Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Snijeg prekrio Tuzlu, ovako trenutno izgleda centar grada

Preuzmite sliku

Kao što je već i najavljeno, veći dio Bosne i Hercegovine zahvatile su obilnije snježne padavine. 

U gradu smo sreli manji broj ljudi koji su u žurbi prolazili gradskim ulicama.

Ukoliko još uvijek niste izašli u večernju šetnju, fotogalerija portala Tuzlanski.ba dobar je uvid u ono što vas čeka vani.

U subotu, 20.01.2024., dio prijepodneva snijeg bi padao u centralnim i istočnim područjima Bosne i većem dijelu Hercegovine. Na krajnjem jugu se očekuje kiša ili susnježica. U drugom dijelu dana širom zemlje postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu od 2 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu do 8°C.

U nedjelju, 21.01.2024., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar u većem dijelu Bosne slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -12 i -5°C, na jugu zemlje od 0 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C.

U ponedjeljak, 22.01.2024., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje sa zapada tokom noći na utorak. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -12 i -5°C, na jugu do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 9°C.

U utorak, 23.01.2024., očekuje se front sa zapada koji će usloviti susnježicu ili snijeg. U nizinama će padati i kiša, pogotovo na jugu i sjeveru zemlje. Vjetar u većem dijelu Bosne slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,