Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sjenjak: Šetalište ili parking? (VIDEO)

sjenjak-setaliste
Preuzmite sliku

Danas u popodnevnim satima, u naselju Sjenjak, pješačka zona pretvorila se u parking i prometnu uličicu.

sjenjak-setaliste

Pješačka zona na Sjenjaku, koja je nedavno dobila ime „Šetalište Srđana Aleksića”, danas se pretvorila u prometnu uličicu. Naime, u popodnevnim satima roditelji su u obližnje obdanište dolazili po svoju djecu, ali umjesto što bi automobile parkirali stotinjak metara dalje pa prošetali po dijete, oni su vozili i parkirali duž šetališta.

Šetači, djeca, biciklisti i svi ostali danas su se morali skanjati kako bi automobili prošli. Dakle, djeca koja su trčala tim dijelom šetališta, kojim je zabranjeno voziti bilo kakvo motorno vozilo, bila su ugrožena.

U razgovoru sa prolaznicima i stanovnicima ovog naselja saznali smo da se ovo dešava svakodnevno, te da svoju djecu ne smiju pustiti na miru da se igraju jer su u strahu da se neće dogoditi nesreća.

Danas je ovim putem prošla i policija, ali nisu obraćali pažnju na automobile koji se nalaze na šetalištu. Ovo je samo jedan od primjera nepoštivanja propisa u saobraćaju, ali i dokaz da smo okruženi nesavjesnim vozačima koji svakodnevno ugrožavaju sigurnost pješaka.

E.Hurić / Tuzlanski.ba

HTML Online Editor Sample

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: