Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Širnje zaraze korona virusom koristi se kao prilika za sticanje bogatstva

Preuzmite sliku

Koordinacija boračkih organizacija u komunikaciji sa svojim članstvom došla je do saznanja da se novonastala situacija, uzrokovana širenjem zaraze Korona virusom, koristi kao prilika za sticanje bogatstva, kroz enormno uvećenje cijena zaštitne opreme koja služi za smanjenje posljedica širenja zaraze.

Na ovaj način se obraćamo svim pravnim i fizičkim osobama koje se bave prometom i prodajom zaštitne poreme za sprečavanje širenja zaraze, kao prometom i prodajom roba široke potrošnje, da ne dozvole ovakvu vrstu ponižavanja građana Bosne i Hercegovine i stavljanje njihovih života i zdravlja u opasnost.

Također pozivamo sve nadležne opštinske, gradske, kantonalne, Federalne i institucije Bosne i Hercegovine, da poduzmu mjere iz svoje nadležnosti i sprijeće ovakav vid iživljavanja nad gražanima Bosne i Hercegovine, koji mi borci smatramo ravnim ratnom profiterstvu.

Pozivamo i građane da svaki vid ovakve ili slične manipulacije cijenama prijavljuju nadležnim inspekciskim organima, koji su dužni postupati u skladu sa Zakonom o unutrašnjoj trgovini, Zakonom o kontroli cijena te drugim zakonima i podzakonskim aktima, navodi se u saopćenju Koordinacije boračkih organizacija Grada Tuzle.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje