Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šetalište Slana Banja poprima novi izgled: Zasađene sadnice drveća, urađena rekonstrukcija šetnice… (FOTO)

Preuzmite sliku

Najatraktivnije šetalište građana Tuzle, ovih dana nakon brojnih radova poprima novi i mnogo ljepši izgled.

Naime, iako je januarski period sniježne padavine zaobišle su za sada Bosnu i Hercegovinu, stoga su stvorene prilike i da predviđeni radovi na lokalitetu šetališta Slana Banja u Tuzli budu nastavljeni.

Proteklih dana, kako je i ranije najavljeno iz Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla zasađene su sadnice drveća, te rekonstruisano šetalište od spomenika poginulih ’41.-45.’ do spomenika ’92-95′, kao i drugo šetalište koje vodi od spomenika ’92-95′ prema Memorijalnom kompleksu stradalih na Kapiji, a na kojem je bila dotrajala tartan staza.

Radnici komunalne službe danima su na ovom terenu, te se vrše iskopavanja, neophodnu sječu drveća, a uskoro će se vršiti radovi i na poboljšanju rasvjete.

Najatraktivnije šetalište kod građana Tuzle smješetno u samom ‘srcu’ grada i danas je ‘okupano suncem’ i prizorom mami ljubitelje čistog zraka i prirode koji dolaze sa svojim porodicama.

Također, ovo mjesto tokom zime i sniježnih padavina bude puno mališana koji uživaju u snijegu, skijanju i sankanju, a prema najavama sniježene padavine očekuju nas već narednog mjeseca.

Vezano | Uskoro počinju infrastrukturni radovi u Tuzli: Gradnja ‘Muzeja Kapija’, posebne lokacije za vlasnike pasa… (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje