Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Šećerbegović i Elezović uputili demant na izjavu direktora UKC Tuzla prof. dr. Vahida Jusufovića

Preuzmite sliku

Kandidat za gradonačelnika Grada Tuzla na predstojećim lokalnim izborima, ispred SD BiH i Demokratske fronte, Vahid Jusufović tokom predizborne kampanje, u videu objavljenom na zvaničnoj Facebook stranici dotakao se teme sporta u Tuzli. 

Naime, Jusufović je u videu istakao kako “tuzlanski hramovi sporta izgledaju devastirano, tužno i zapušteno”.

Demant potpisan od strane Dževada Šećerbegovića, direktora JU Gradski stadion „Tušanj“ Tuzla, te Jasenka Elezovića, direktora JP SKPC „Mejdan“ doo Tuzla, prenosimo u cjelosti:

Kao nikada do sada, nismo osjetili uvredu prema sportu u Tuzli i javašluk u poimanju istine o sportu, licemjerstvo jednog čovjeka i kukavičluk da se ponosu Tuzle izgovore ovakve riječi, sve dok ne vidjesmo obraćanje kultnog sportskog radnika Vahida Jusufovića.

Ne zaboravi, cijenjeni Vahide, da kanton upravlja sportom, da je kanton nadležan za sport, da je u zakonskoj obavezi pomagati i razvijati sport. Kantonalna vlast, koju čini i stranka kojoj pripadaš i koja je i tebe postavila, treba da obezbijedi sredstva za razvoj sporta. Ta ista vlast mizernim iznosima „pomaže“ dva hrama sporta već godina.

I umjesto da izvršavaju obaveze iz oblasti sporta, kantonalna vlast istura svoga direktora UKC Tuzla da napadne Grad Tuzlu i gradonačelnika koji izdvajaju za sport najviše od svih općina i  gradova u Bosni i Hercegovini. Uporedite se sa ostalim kantonima, pa vidite gdje ste.

Ne dođe ti Vahide da obiđeš niti Mejdan, niti Tušanj, pa da se zainteresuješ kod uprava ovih preduzeća kako žive i od čega žive. Ne odvoji ti Vahide ni minut svoga vremena, a ni sredstava da pomogneš razvoju bilo kojeg kluba u Tuzli, kao što to radi pet stotina sportskih radnika u Tuzli na dobrovoljnoj osnovi.

Nego ti ode do Tušanjskog potoka, iza stadiona Tušanj, da daš izjavu. Ode ti Vahide do Mejdana i to do mjesta koja su razorena od poplave od prije tri mjeseca. Baš sportski od tebe. Nemoj zaboraviti da je RSD Sloboda proslavilo 100 godina od postojanja bez tvoje pomoći.

I na kraju, umjesto da pričaš o sportu, predlažemo ti da pogledaš ove fotografije, da se malo odmoriš uz njih, a da onda zasučeš rukave i pomogneš narodu da prevaziđe životni problem – koronu. Upregni svoje kapacitete u ono što narodu stvarno sada treba. A kad do sada nisi vodio računa o sportu, pomozi nam tako da se i dalje držiš daleko od sporta”, navodi se u saopštenju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje