Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Saobraćajna policija u Tuzli ponovo maštovita i kreativna pri kontroli brzine vozača

Preuzmite sliku

Postavka mobilnog radara u Tuzli ponovo je iznenadila brojne vozače koji su u nevjerici na društvenim mrežama prokomentarisali ovu situaciju.

Naime, na Južnoj magistrali odnosno na dijelu zelenog pojasa koji razdvaja dvije saobraćajne trake gdje je postavljena reklama za Bingo City Centar pripadnici saobraćajne policije MUP-a TK kontrolisali su brzinu kretanja vozila iz pravca Prinčeve džamije.

Reklama je tamne boje baš kao i policijska uniforma zbog čega je ova radarska kontrola skoro pa neprimjetna učesnicima u saobraćaju.

I ovaj zabilježeni prizor izazvao je brojne reakcije korisnika na društvenim mrežama baš kao i onaj kada je radar bio postavljen na nadvožnjaku u blizini Panonskih jezera.

“Ovo što naša policija radi ima samo u crtanim filmovima”,

“Ograničenje 50, škola udaljena 30 metara odavde. Bravo za izbor mjesta radarske kontrole. Onima koji voze 70-80 vjerovatno će policija biti kriva za prekoračenje brzine” – samo su neki od komentara.

Vezano | Nova lokacija ‘skrivenog’ radara u Tuzli izazvala brojne reakcije vozača

“Postavljanje znaka obavještenja, odnosno upozoravanja na zonu radarske kontrole nije propisano ni zakonom, niti drugim podzakonskim aktima, a podsjećamo učesnici u saobraćaju su dužni poštovati odredbe Zakona o osnovima bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini (“Sl. glasnik BiH”, br. 6/2006, 75/2006 – ispr, 44/2007, 84/2009, 48/2010, 48/2010 – dr. zakon, 18/2013, 8/2017, 89/2017 i 9/2018) i druge propise iz oblasti bezbjednosti saobraćaja na putevima” piše Tuzlanski.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,