Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Samir Cipurković: Tuzla je grad koji se voli svim srcem, učinimo ga boljim mjestom za život

Preuzmite sliku

Samir Cipurković na ovogodišnjim Lokalnim izorima kandidat je Pokreta demokratske akcije (PDA) za Gradsko vijeće Grada Tuzle.

Samir Cipurković je specijalista radiodijagnostike stalno zaposlen na Klinici za radiologiju i nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzli.

Jedan je od osnivača Udruženja građana „Prijatelji FK Sloboda“ gdje je obnašao i funkciju predsjednika Udruženja koje je svojim djelovanjem od samog osnivanja pomagalo rad i funkcionisanje FK Sloboda.

U svom predstaljanju Cipurković je istakao da je njegov glavni motiv bavljenja politikom zalagati se za bolju, ljepšu i sigurniju budućnost svojih sugrađana.

Ukoliko dobije povjerenje birača na predstojećim lokalnim izborima u Tuzli prva vijećnička inicijativa će biti kako navodi izgradnja gradske bolnice.

Prema njegovim riječima dvije su osnovne koristi izgradnje gradske bolnice. Prva je da bi se izgradnjom ove bolnice dobili dodatni kapaciteti u smislu dijagnostike, a smanjile bi se i liste čekanja na preglede.

Cipurković dodaje da bi gradska bolnica doprinijela zapošljavanju mladog kadra i spriječila odlazak medicinskog osoblja izvan zemlje.

Svima koji prethodnih godina nisu izlazili na izbore i koristili svoje pravo glasa Cipurković je poručio da u nedjelju 15. novembra obavezno izađu na izbore i tako daju svoj doprinos promjeni na bolje u Gradu Tuzli.

Pod rednim brojem 5, na listi za gradsko vijeće Pokreta demokratske akcije (PDA) nalazi se i Samir Cipurković. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje