Ponedjeljak, 15. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

“Salt Open Session”: Veliki skateboarding vikend u Tuzli

Preuzmite sliku

Skateboarding klub “SALT” postavlja Tuzlu na regionalnu skateboarding mapu i ovog vikenda organizuje svoj prvi ljetni događaj zanimljiv svim skatericama i skaterima.

Počevši već od petka 5.augusta pa sve do nedjelje 7. augusta na lokaciji sportskog terena do Univerzitetske dvorane, održati će se manifestacija “SALT OPEN SESSION”.

Manifestacija ima za cilj da okupi učesnike koji će zajedno promovisati skateboarding kao olimpijski sport i bitan dio subkulture mladih i djece te se družiti, razmjenjivati iskustva i planirati daljnje aktivnosti. Najavljeno je učešće ekipa iz Slovenije, Hrvatske i cijele Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Banja Luka, Zenica, Mostar…).

Aktivnosti koje su predviđene za ovaj događaj su Game of Skate takmičenje, Best Trick takmičenje, Free ride, Mini skate škola te popratni zabavni dio uz muziku, repere, plesače. Događaj je otvoren za sve skateboarding discipline kao što su skateboarding, scooter, inline, rolšule, BMX … i za sve skateborading ljubitelje i entuzijaste, djecu, mlade, a i one starije. Isti je organizovan uz podršku Udruženja “Tuzla Live” i dio je ovogodišnjeg 7. po redu Džumbus Festivala.

Oni koji žele da učestvuju u Game of Skate i Best Trick takmičenjima, treba da pošalju prijave na link ili tel. 062/761-331. Za takmičare postoje mogućnosti pokrivanja logističkih troškova oko učestvovanja.

Pobjednici ovih mini skate takmičenja će dobiti i vrijedne nagrade.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje