Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Salko Bukvarević ukopan u haremu Džindijske džamije: Tuga i tišina obilježile ispraćaj na vječni počinak

Preuzmite sliku

Komemoracija povodom smrti federalnog ministra za boračka pitanja Salke Bukvarevića održana je danas u Tuzli i Sarajevu. 

Dženaza Salki Bukvareviću klanjana je danas u 16,30 sati u haremu Džindić džamije u Tuzli gdje je potom i ukopan u haremu džamije. Dženazi su prisustvovali članovi porodice, prijatelji i poznanici i uglednici iz javnog i političkog života, te brojni saborci, građani i patriote.

Tuga, tišina i suze obilježile su posljednji ispraćaj istinskog patriote i vrijednog borca za domovinu Bosnu i Hercegovinu. Bukvarević je važio za čovjeka blage naravi i nevjerovatne lepeze znanja i poštenja.

Dženazu-namaz je predvodio muftija tuzlanski Vahid efendija Fazlović.

Podsjećamo, Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević preminuo je na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

On je prethodno smješten u bolnicu, te priključen na respirstor zbog pogoršanja zdravstvenog stanja nakon što je bio pozitivan na koronavirs.

  • Bukvarević je rođen 1967. godine u Kalesiji. Bio je vanredni profesor na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli. Ministar za boračka pitanja postao je 2015. godine.

    Dobitnik je više ratnih i mirnodopskih priznanja i pohvala. (Foto: Fena | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje