Petak, 24. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Salih Brkić muftiji Fazloviću uručio videoarhivu nastalu tokom obilaska preko stotinu masovnih grobnica

Preuzmite sliku

Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović primio je u petak, 27. januara 2023. godine, bosanskohercegovačkog novinara Saliha Brkića.

Salih Brkić je ovom prilikom muftiji Fazloviću uručio videoarhivu nastalu tokom obilaska preko stotinu masovnih grobnica iz kojih su ekshumirana tijela i posmrtni ostaci žrtva Genocida i strašnih zločina počinjenih nad Bošnjacima tokom Agresije na Bosnu i Hercegovinu.

  • Muftija Fazlović se zahvalio Brkiću za njegovu istrajnost na dugom i napornom putu koji je prošao kako bi se trajno sačuvali ovi materijali. Preko trideset sati ovog video materijala govore o najtežim zločinima i okrutnom načinu na koji su se zločinci odnosili prema žrtvama i njihovim posmrtnim ostacima.

    Prošle godine je Salih Brkić Muftijstvu tuzlanskom, Gazi Husev-begovoj biblioteci u Sarajevu i Media centru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini poklonio video i fotoarhivu džamija porušenih tokom Agresije na Bosnu i Hercegovinu. U izradi oba projekta podršku mu je pružila porodica Hasanović, Vedad i Mensa, te njihove kćerke Verda i Amina.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje