Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Rusmir Malkočević izabran za najboljeg sportistu Tuzle u 2016. godini (FOTO)

Preuzmite sliku

U organizaciji Sportskog saveza Grada Tuzle, sinoć je u Narodnom pozorištu Tuzla održana 57. tradicionalna manifestacija „Izbor sportiste grada Tuzle”.

Stručni žiri je proglasio najbolje u 14 kategorija, a titulu najboljeg sportiste za 2016. godinu ponio je bosanskohercegovački atletičar Rusmir Malkočević. Melisa Brčaninović iz KK “Jedinstvo BH Telecom” izabrana je za drugu najuspješniju sportiskinju sa fantastičnim uspjesima, dok je treće mjesto zasluženo zauzeo fudbaler Slobode, Samir Efendić.

Među rezultatima koje je Rusrmir Malkočević ostvario u prošloj godini izdvajaju se: Prvo mjesto na 400 m prepone na Balkanskom seniorskom prvenstvu u Rumuniji, četvrta mjesta na 400 m prepone na Mediteranskom prvenstvu za mlađe seniore u Tunisu i na 400 metara na prvenstvu malih evropskih zemalja na Malti.

Najuspješnija ekipa u protekloj godini je FK Sloboda Tuzla, dok je za najuspješnijeg trenera proglašen Sakib Malkočević. Najuspješniji junior do 18. godina je mladi košarkaš OKK Sloboda, Emir Čerkezović.

U kategoriji najuspješnijih seniora iz kategorije prepoznatih olimpijskih i ostalih spotova titulu najboljeg osvojio je Mirza Karač – MK Jiu JItsu Tuzla.

Nagrade za najuspješnije sportske nagrade dodijeljene su Željanu Pilavdžiću, Samidu Sabitoviću, Aliji Biberoviću.

Dodijeljeno je i priznanje Ponos grada za izuzetna sportska postignuća, koje je Mihajlu Vukoviću uručio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Pokrovitelj manifestacije – Grad Tuzla obezbijedio je nagrade za najbolje sportiste u ukupnom iznosu od 11.000 KM. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje