Nedjelja, 28. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Rupa na Sjenjaku predstavlja veliku opasnost za vozače (FOTO)

Preuzmite sliku

Ovim putem apelujemo na nadležne da u što kraćem roku saniraju rupe na saobraćajnicama, kako bi se izbjegle kobne posljedice.

Već smo pisali i upozoravali na “rupčagu” koja se na asfaltu pojavila se tik uz pješački prijelaz u neposrednoj blizini raskrsnice kod zgrade Higijene u Tuzli. Obzirom da još nije sanirana, rupa svakodnevno predstavlja opasnost vozačima te direktno ugrožava sigurnost učesnika u saobraćaju.

Ipak, ne predstavlja samo rupa kod higijene opasnost za tuzlanske vozače, ima ih još po gradu, a posebno opasna je ona koja se nalazi na raskrnici naselja Sjenjak. Već smo pisali o drugom problemu koji se javlja na raskrsnici prilikom obilnijih padavina.

Naime, na mjestu gdje se nalazi pješački prijelaz i skretanje za Sjenjak prilikom obilnijih kišnih ili sniježnih padavina voda prekrije kompletnu saobraćajnu traku. Do sada je voda pravila veliki problem pješacima prilikom prelaska ulice na pješačkom prijelazu, ali sada kada voda u potpunosti prekrije rupu na ovom dijelu saobraćajnice, predstavlja direktnu i veliku opasnost svim vozačima.

Ovim putem apelujemo na nadležne da u što kraćem roku saniraju rupe na saobraćajnicama, kako bi se izbjegle kobne posljedice. U prilogu fotografije rupe na Sjenjaku. (Tuzlanski.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,